Esiintyjät

Deep Purple 1968-1976Deep Purple 1984-1994Deep Purple 1994-Rainbow / Blackmore's NightIGB / GillanWhitesnakeGlenn Hughes -live

Konserttilavalla

Deep Purple ja siinä vaikuttaneet soittajat ovat yhä vuonna 2009 aktiivisesti keikkailevia muusikoita. Bändin läpimurtoa kesällä 1970 edelsi tiivis keikkailu, joka loi sille karismaattisen keikkabändin maineen. Tämä maine on yhä perusteltu.

Keikkojen äänittäminen oli 1960-luvalla ja vielä sitä seuranneilla parina vuosikymmenenä varsin kallista, ja siksi harvinaista. Bändin hyvä levymyynti toki antoi mahdollisuuksia myös keikkojen äänittämiseen pitkien studiorupeamien lisäksi. Silti yhtyeen ensimmäisen kauden 1968-1976 aikana julkaistiin vain yksi todellinen livelevyä.

Yhtyeen hajottua eri aikakausien managerit ja levy-yhtiöt ovat julkaisseet bändiltä harvinaisen paljon livelevyjä. Osa näistä on bändin toimesta tehtyjä huippuäänityksiä, osa television tai radion niin ikään laadukkasti äänittämiä. Joitakin keikkoja on julkaistu materiaalista, joka ei täytä tämän päivän laatuvaatimuksia. Tässä runsauden viidakossa vaeltaessaan fani voi tarvita opastusta oikeiden hankintojen tekemiseksi. Kirjoittajat pyrkivät varoittamaan niistä virallisista julkaisuista, jotka kannattaa jättää kaupan hyllyyn.

Laadukkaiden yleisöäänitysten tekeminen oli pitkään teknisesti hankalaa, ellei peräti mahdotonta. Hyvään äänitykseen tarvittava laitteisto oli pitkään kallista ja kooltaan isoa. Vasta 1980-luvun alussa äänittävä Sony Walkman mahdollisti helpon ja huomaamattoman tavan äänittää suosikkibändin keikka. Myöhemmin saman valmistajan DAT-nauhuri nosti yleisöäänitysten tasoa. Näillä sivuilla arvioimme bändin keikkoja virallisten julkaisujen lisäksi muilta faneilta saamiemme konserttitallenteiden muodossa.

Deep Purplen lisäksi kerromme myös bändin sukupuun livelevyistä ja -videoista, radio- ja TV-keikoista sekä luonnollisesti fanien itse äänittämistä konserteista. Tässä osiossa käsittelemme bändejä bändeinä eikä niinkään niissä soittavia Purple-muusikoita "sooloartisteina".