Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Chickenfoot: 1

Sana supergroup on kuulunut musiikkibisnekseen varmasti jo vuodesta 1966 lähtien, jolloin Eric Clapton, Ginger Baker ja Jack Bruce perustivat Creamin. Harvoin raskaan rokin saralla voi käyttää tuota turhan usein käytettyä laatusanaa. Nyt voi!

Chickenfootin Sammy Hagar ja basisti Michael Anthonyn tunnetaan parhaiten Van Halenista. Laulajan levytyshistoria ulottuu silti neljä vuotta Van Halen ykköstä aikaisemmaksi. Tuolloin ilmestyi legendaarinen underground levy Montrose: Montrose. Mies on siis ollut mukana musiikkibisneksessä 35 vuotta ennen tätä viimeisintä bändiään. Kun Chickenfootin kitaristina on Deep Purplessakin yli 15 vuotta sitten käväissyt Joe Satriani ja rummuissa pitkään Deep Purple sukupuuhun Glenn Hughesin kautta kuulunut Red Hot Chilly Pepper Chad Smith, voi tätä kokoonpanoa hyvällä syyllä kutsua superyhtyeeksi. 

Ostin kesällä 2009 julkaistun bändin nimeä kantavan esikoislevyn nykyaikaisesti LP muodossa. Hankinnan etuna on se, etten joudu kuuntelemaan bändiä taustamusiikkina vaan ajatuksen kanssa rauhassa kotona. Vinyylilevyn varjopuolena on tunnetusti se, että siihen tutustuakseen tarvitsee aikaa istua alas ja kuunnella musiikkia. Ja tässä tapauksessa nousta penkiltä joka kolmannen kappaleen jälkeen vaihtaaksen levypuolta. Levy-yhtiöt voisivat tehdä näistä 60 minuutin levyistä useammin kolmepuolisia vinyylipainoksia, jolloin tässäkin tapauksessa kertaannos kasvaisi neljään kappaleeseen.

Olen kuunnellut tätä levyä useaan otteeseen viimeksi kuluneiden kuukausien aikana. Vaikka pidän sen sisältämästä musiikista, mitään järisyttävää, korvia hivelevää musiikkinautintoa levy ei kumminkaan tarjoa. Tämä on loistavien muusikoiden tekemä hieno levy. Sellaisenaan julkaisu, jota voi helposti suositella. Mutta toisaalta jota ilman voi myös elää. Oma suosikkini on melko poppimainen My Kinda Girl ja balladdi Learing To Fall.

Vinyylillä on yksi bonusbiisi, Bitten By The Wolf, jota ei löydy digitaalilevyltä. Nykyiseen tyyliin se on myös bonuksena jos ostaa koko levyn tiedostomuodossa esim. iTunesista.

Chad Smith palasi syksyllä 2009 oman bändinsä kanssa studioon, mutta hiukan yllättäen Chickenfoot ilmoitti aloittavansa huhtikuussa 2010 kakkoslevynsä äänitykset. Bändi myös esiintyy huhtikuussa Sammyn perustaman Cobo Wabo klubin 20-vuotis juhlissa. Tulevaisuus näyttää jatkuuko Chickenfoot tulevaisuudessa soittajien kakkosprojektina vai tuleeko tästä tekijöilleen ihan oikea päivätyö.

Petri Myllylä