Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

HTP: Live In Tokyo

Tämä Hughes Turner Projektin Japanin kiertueella keväällä 2002 äänitetty livelevy on erittäin suositeltava hankinta miesten musiikin ystäville. Hankintaa tehdessä kannattaa etsiä käsiin levyn japanilainen painos. Siinä on mukana bonuksena Black Sabbath -biisi No Stranger To Love.

Levyllä on hyvä otos miesten ensimmäisen kiertueen ohjelmistosta. Keikan encoret Burn ja Highway Star on jätetty levyltä suosiolla pois. Tällä toimenpiteellä on hienosti tasapainotettu settiä eikä se kuulosta Deep Purple tribuutilta. Nyt Purplen biiseinä kuullaan Stormbringer ja Glennin hienosti vetämä Mistreated, sekä Joen Purple -ajan King Of Dreams. Rainbown ajalta kuullaan neljä kappaletta, kuten myös miesten yhteisalbumilta. Mielenkiintoisen lisän settiin tuo se, että molemmat miehet laulavat omilta sooloiltaan biisin kumpikin. Noiden osalta olisin valinnut kyllä toiset kappaleet, kuin Joen Dark Days ja Glennin Can’t Stop The Flood.

Japanin kiertueen setissä oli myös alun perin sikäläisessä olutmainoksessa soinut Challenge Them All. Joe kertoi kappaleen nousseen paikallisen listan ykköseksi. Itse en kyseistä viisua olisi settiin laittanut, ja sen tippuminen tältä levyltä ei tee levystä yhtään huonompaa.

Miesten taustalla soittava porukka on Japanin heavy scenen ykkösmiehiä, ja soitanta on mallikasta.

Petri Myllylä

 

Hughes Turner Project soitti talvella 2002 muutaman keikan Japanissa. Taustabändinä oli joukko japanilaisia huippumuusikoita, Joe Lynn Turnerin luottokitaristin Akira Kajiyaman johdolla. Akira on suuri Ritchie Blackmore -fani, joten hänen käyttämisensä on hyvin ymmärrettävää. Soittaahan HTP, jos ei bändin omia kappaleita lasketa, lähes yksinomaan Ritchien kappaleita. Toki tällä Japanin painoksella on myös yksi Tony Iommin säveltämä kappale, No Stranger To Love, jonka Glenn tulkitsee upeasti. Akira soittaa kaikki kappaleet erittäin tarkasti alkuperäisiä mukaillen. Ehkä hänen soitossaan on kuitenkin pientä hätäilyä mukana.

Ideana tällä live-levyllä ja koko Hughes Turner Projectin You Can’t Stop Rock’n’Roll -kiertueella on muistuttaa ihmisille Deep Purple MK III:n ja Rainbown olemassa olosta. Vanhaa Deep Purplea levyllä edustavat Mistreated ja Stormbringer. Erityisesti Mistreated kuulostaa Glennin laulamana uskomattoman hyvältä, hänellä on äänessään kappaleen vaatimaa vakuuttavuutta, voimaa ja venyvyyttä. Rainbowlta on mukana jopa neljä kappaletta: Death Alley Driver, I Surrender, Street of Dreams ja totta kai Joen bravuurinumero Spotlight Kid. Levy on siis kohtuullisen hyvä katsaus molempien laulajien historiaan. Sekä Joen että Glennin viimeisimmät soololevyt ovat myös edustettuina. Joen Slam:ltä kuullaan raskaasti jyräävä Dark Days ja Glennin Building The Machinelta hyvällä bassoriffillä varustettu Can’t Stop The Flood.

Jos Hughes Turner Projectia ei päässyt katsomaan keikalla, tämä live-levy on välttämätön hankinta. Keikalla käyneille se on hyvä muisto siitä mitä bändi soitti. Tämän levyn voi huoletta ostaa, vaikka ei olisi kuullut yhtään kappaletta Hughes Turner Projectia. Jopa bändin omat kappaleet kuulostavat heti tutuilta.

8/10

Tero Honkasalo