Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Space Truckin' Round The World

Alkuperäinen Purple Records lakkasi toimintansa pian bändin vuoden 1976 hajoamisen jälkeen. Vuonna 1999 perustettiin (tuolloin elossa olevien ex-managerien tuella) uusi Purple Records -yhtiö. Se on sittemmin julkaissut oikeudenhaltijoiden (managereiden) suostumuksella paljon eritasoisia Deep Purple -levyjä. Ne kaikki on arvioitu tarkemmin näillä sivuilla.

En ole koskaan ollut innokas kokoelmalevyjen keräilijä. Vielä vähemmän minua innostaa tällainen eri aikakausilta koottu livekokoelma. Ymmärrän silti levy-yhtiön ajatuksen. Se on rahan tekeminen. Inhostani livekokoelmia kohtaan huolimatta minun on pakko todeta että tämä on bändin ensimmäinen laadukas 1968-1976 aikakauden livekokoelma. Sen ostaja voi olla vaikka bändin satunnaisfani, joka innostuu tämän levyn kautta hankkimaan muitakin bändin livelevyjä. Tai ehkä tämän ostaja on henkilö, joka omistaa bändiltä enimmäkseen vain studilevyjä.

Tuplan biisit on valittu mielestäni kohtuullisen onnistuneesti. Ykköskokoonpano saa ehkä hieman yllättäen peräti kolme biisiä, jotka kaikki tulevat kokoonpanon ainoalta julkaistulta keikalta Inglewoodista lokakuulta 1968. Gillan/Glover kaksikon synnyttämä legendaarinen kokoonpano on mukana luonnollisesti isoimmaalla osuudelle eli kuudella kappaleella. Niistä ilahduttavasti vain kolme löytyy myös bändin tunnetuimmalta liveltä Made In Japan. Itse olisin laittanut Mandrake Rootista mielummin alkuperäiskokoonpanon lyhyemmän esityksen ja laittanut kakkoskokoonpanolta mukaan Kööpenhaminan videolta encorena esitetyn Fireballin.

David Coverdalen ja Glenn Hughesin kolmoskokoonpanolta kokoelmalla on mukana kaksi kappaletta sekä Burn että Stormbringer -levyjen kiertueilta. Valitettavasti biisit on valittu niin, että mahdollinen Made In Europen omistaja saa itselleen uutena vain kokoonpanon viimeiseltä keikalta huhtikuulta 1975 napatun The Gypsyn. Tosin vuotta aiemmin San Diegossa äänitetyt Burn ja Mistreated ovat kokoelman hienoimmat esitykset ja peittoavat hiukan huonommasta äänityslaadustaan huolimatta mennen tullen vuotta myöhemmin soitetut versiot. San Diegon Mistreated on paras kuulemistani yli 20 versiosta vuosilta 1974-1975.

Kokoelman päättää neloskokoonpanon kaksi esitystä joulukuulta 1975. Onneksi valinta on osunnut keikan vähemmän kaaottisiin kappaleisiin eli Tommy Bolinin soololevyn Wild Dogs ja hänen muutama vuosi aiemmin tekemään, David Coverdalen uudelleen sanoittamaan Love Child. 

Itselläni on kaikki bändin livelevyn hyllyssä joten tämän levyn hankintaan ei löydy minun tapauksessa järkisyitä. Mikäli sinulla on alkuperäiseltä bändiltä vain yksi tai kaksi liveä, tämä kokoelma voi olla sinulle ostamisen arvoinen julkaisu.

Petri Myllylä