Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Ashton & Lord: BBC Live In Concert

Jon Lord ja Tony Ashton halusivat viedä First Of The Big Bands -projektinsa lavalle. Onneksi, sillä tämä BBC:n radiolle syyskuussa 1974 äänitetty konsertti on studioalbumia parempi. Tämä julkaisu ei välttämättä käsitä koko keikkaa, mutta siihen on valittu studiolevyn yhdeksästä biisitä kaikkiaan seitsemaän. Lisäksi mukana on Tonyn hitti The Resurrection Shuffle sekä jami nimeltä Jam.

Lavalla on Jonin ja Tonyn lisäksi rummuissa Ian Paice ja Carmine Appice, bassossa itselleni tuntematon mies nimeltä Pat Donaldson ja kitaroissa Jim Crogan ja Ray Fenwick. Puhallinporukka oli tuttu Ashton Gartner & Duke -bändistä. Lisäksi mukana on seitsemän(!) taustalaulajaa.

En ole nähnyt levyä pitkään aikaan myynnissä, joten sen löytäminen kaupasta voi olla vaikeaa. Mikäli se tulee vastaan, ota mukaasi, varsinkin mikäli olet PAL-fani, sillä tämä on jonkinlainen esimuoto sille, mitä oli tulossa parin vuoden kuluttua. Levyn lyhyt kesto, 49 minuuttia on ikävä asia ja toivoa sopisikin, että konsertti julkaistaisiin joskus kokonaisuudessaan ja kattavilla haastatteluilla ym. tiedoilla.

Petri Myllylä

 

Tällä levyllä iso soittajaporukka saa aikaiseksi todella hyvän tunnelman. Heti aloitusbiisissä We're Gonna Make It on sellainen groove, että yleensä sellaista voi kuulla ainoastaan amerikkalaisten soulmiesten levyillä. Iso soittajaporukka ei ole mikään huomionherättämiskeino, vaan kahden rumpalin, kolmen kosketinsoittajan ja puhaltimien tuomia mahdollisuuksia todellakin käytetään hyväksi.

Tätä levyä kuunnellessa on helppo ymmärtää, että Purplen hajottua Jon Lordilla oli mielessä yksi yhteistyökumppani yli muiden: Tony Ashton. Miehen karisma on sitä harvinaista laatua, joka välittyy jopa pelkän äänitteen välityksellä.

Petrin neuvoon on pakko yhtyä: jos tämä levy osuu kohdallesi, niin hanki se. Minusta tämä on jopa onnistuneempaa musiikkia kuin mitä Paice Ashton Lordin levyllä tultiin kuulemaan.

Heikki Heino