Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Glory Road

Tutustuin vuonna 1980 Gillan bändiin naapurin pojan hankittua tämän levyn. Siihen oli valittu bändiltä 9 hienoa biisiä. Sallaisenaan ihan nappijulkaisu. Kaikkien näiden vuosien jälkeen palaan mieluiten juuri tähän Gillan levyyn. Omia suosikkejani ovat unelias Time And Again, joka voisi olla vaikka Who Do We Think We Are levyltä. Toinen suosikkini on pitkä blues, If You Believe Me.

Tarkka fani voi kasata levystä oman "special editionin" lisäämällä noiden yhdeksän biisin perään äänityssessioista ylijääneet, ja sinkkujen b-puolille laitetut Higher & Higher, Handles On Her Hips sekä Might As Well Go Home. Ja ehkä myös pari kuukautta myöhemmin julkaistu Trouble. Niiden lisäksi levyn ensipainoksen mukana olevalta "For Gillan Fans Only" levyltä voi mukaan laittaa Your Mother Was Right sekä Towns'in instrumentaalin Dragon's Tongue. Jo mainittu Higher & Higher löytyy myös tuolta bonuslevyltä. Kaikki kolme lienevät Glory Road levyn äänityksistä. Sen vähemmän sinkku b-puolet kuin bonuskappaleet eivät kumminkaan alkuperäistä yhdeksän biisin kokonaisuutta paranna.

Vuonna 2007 Edsel uudelleenjulkaisi Gillanin alkujaan vuonna 1989 Virgin yhtiön toimesta julkaistut CD:t. Tällä kertaa myös alkuperäinen bonuslevy For Gillan Fans Only sekä kaikki sinkku b-puolet julkaistin kokonaisuudessaan. Näin kuulija säästyy Heikki Heinon alla olevan aiemman CD version arvion mukaiselta epämiellyttävältä hauskanpito/pilailulevyn kuuntelulta.

Petri Myllylä

 

Tämä älppäri oli aikoinaan Gillan-yhtyeeltä nappisuoritus, joka nousi Britteinsaarilla peräti albumilistan kolmanneksi. Se sisältää sellaisia Gillan-klassikoita kuin Unchain Your Brain, Sleeping On The Job, No Easy Way ja On The Rocks. Kuulostaa siltä, että studiossa on ollut hauskaa tätä levyä tehtäessä.

Valitettavasti sitä hauskanpitoa päätyi Glory Roadin cd-versioille turhan paljon. Kun älppäri ilmestyi aikoinaan Englannissa, oli ainakin osassa mukana bonuslevy For Gillan Fans Only. Oli tietysti ihan kiva, että Gillan tuolloin palkitsi faninsa, mutta nämä kaikenkarvaiset sekoilut olisi ollut syytä jättää selvästi erilliseksi kokonaisuudeksi myös cd-ajalla. Nyt puolet cd:stä on jokseenkin kuuntelukelvotonta materiaalia "For Hardcore Gillan Fans Only".

Jos tämän levyn kuuntelu lopetetaan Nervous-biisin viimeisten bassonpörähdysten loputtua, ollaan todella lähellä kympin arvosanaa. Se loppuosa vetää numeroa valitettavasti alaspäin.

Heikki Heino