Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Blackmore's Night: Paris Moon (DVD + CD)

Taisin ostaa Blackmore's Nightin ensimmäisen DVD-julkaisun Castles & Dreamsin välittömästi sen ilmestymisen jälkeen. Tätä kirjoittaessa sen ostosta on kulunut seitsemän vuotta ja olen palannut sen pariin paljon useammin kuin bändin sen jälkeen julkaisemiin studiolevyihin. Kun Paris Moon DVD ilmestyi pari vuotta myöhemmin en ollut valmis maksamaan siitä pyydettyä hintaa. Todellinen syy taisi kuitenkin olla se etten pitänyt 2006 julkaistusta Village Lanternesta ja jätin sen takia myös bändin Finlandiatalon keikan väliin.

Pikakelauksella vuoteen 2013, jolloin vihdoin katsoin bändin loppuvuodesta 2006 kuvatun keikan. Mahtoiko keikkasettiin vaikuttaa se, että kyseessä oli bändin historian ensimmäinen Pariisin keikan vai miksi setissä oli useampia vanhoja biisejä kuten esikoisalbumin hieno Ritchien instrumentaali Minstrel Hall ja The Clockwork Ticks On sekä Ghost Of A Rosen Loreley joita ei kuultu neljännellä Suomen keikalla. Vaikka setissä on useita bändin vakiokalustoon kuuluvia biisejä vain kahdeksan Paris Moonin biisiä löytyy myös edelliseltä DVD-julkaisulta.

Toisin kuin kolme aiemmin julkaistua keikkavideoa, Paris Moon on kuvattu konserttisalissa eikä keskiaikaisen linnan pihalla. Yllättävää kyllä tämä ei vähennä bändin viehätystä. Se on samalla tavalla viihtyisä keikka kuin edeltänytkin kuvajulkaisu ja kaksi tuntia kuluu sitä katsoen ja kuunnellan varsin mukavasti. Laulaja Candice Nightin kauniit kasvot ja D-luokan kurvit eivät vie kuitenkaan huomiota siltä että yhdeksän vuotta lavan keskiössä ovat kasvattaneet hänestä ammattimaisen esiintyjän. Valitettavasti setissä on kovin vähän Ritchie Blackmoren sähkökitarointia. Black Nightia hyräillyt yleisö innostui encoren startanneesta Difficult To Curesta, mutta sen perään ei soitettu vanhaa Purple-hittiä vaan uusi biisi Saint Teresa. Kahdeksantoista biisin joukossa on kuitenkin aika monta keskinkertaisuutta, jotka tuskin ovat enää mukana bändin setissä.

Paketissa tulevalla CD:llä on vajaa puolet DVD:n kappaleista sekä pari uuden levyn studioraitaa. Alkujaan todella kalliin paketin (2012 enää 16 e) hinnan olisi ymmärtänyt paremmin jos fyysisesti aivan liian isokokoiseen pakettiin olisi laitettu koko keikka CD:nä. Tällaisenaan CD jää kuriositeetiksi.

Petri Myllylä