Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Elf: Trying To Burn The Sun


Kolmanteen levyyn tultaessa Elfillä oli kaikki jo niin sanotusti isolla. Maailmaa oli kierretty Deep Purplen mukana ja kokemusta levyttämisestä oli kertynyt jo parin levyn verran. Valitettavasti, kuten tiedämme, tämä jäi bändin viimeiseksi albumiksi. Ilmeisesti, koska mielessä oli jo muuta, kappaleisiin ei kiinnitetty aivan niin suurta huomiota kuin aiemmin ja näin ollen tämä levy jäi heikoimmaksi Elf -julkaisuksi. Itse asiassa, kun levy julkaistiin kesäkuussa 1975, bändi oli jo hajonnut.

Black Swampy Water aloittaa levyn rokaten vahvasti ja Prentice Wood jatkaa siitä mihin edellinen jäi. Ronnie James Dio osoitti tällä levyllä osaavansa laulaa myös reipasta rokkia tai lähes heviä. Ronnien ääni oli saanut sen karismaattisen paksuuden, joka hänellä on vieläkin tallella. Ei ole väliä lauletaanko hiljaa vai kovaa, alhaalta tai ylhäältä, Ronnie on aina vahva. When She Smiles on kaunis balladi, jossa Mickey Lee Soulen kosketinsoundi tuo minulle jostain syystä mieleen The Doorsin. Kappaleella on mukana oikein viuluja ja iso orkestraatio.

Good Time Music on paluu vanhaan Elfiin. Kappale kulkee rennon pianokuvion viemänä. Ronnien ääni vain ei ole oikein sopiva moiseen iloiseen lallatteluun. Liberty Road jatkaa myös iloisilla linjoilla, mutta tällä kertaa Ronnie voi laulaa reippaasti, yrittämättä kuulostaa iloiselta. Elf ei todellakaan ollut mitään Shoe Shine -musiikkia.

Shotgun Boogie on vielä yksi hauska kappale. Tämä on tosiaan boogieta. Craig Gruberin basso vie ja Mickey Lee Soulen piano lyö päälle vapaita kuvioita. Wonderworld kuulostaa jo aika lailla Rainbowlta. En tiedä oliko Steve Edwards kuinka suuri Ritchie Blackmoren soiton ihailija, mutta kitaralinjat ovat aika läheltä Ritchien tekemisiä. Kappale on kaikkein komein tuotos, jonka Elf ikinä teki. Streetwalker kuulostaakin kovin vaisulta Wonderworldin paisuttelujen jälkeen. Hyvä kappale tuo silti on. Ronnie pääsee näyttämään, että häneltä käy myös blues. Ehkä hän ja Jon Lord tekevät vielä joskus kimpassa blues -levyn.

6/10

Tero Honkasalo