Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Gary Moore: Rockin Every Night - Live In Japan

Alla olevan Heikin arvion toistoksi täytyy kehaista omaa levyhyllyäni. Sieltäkin löytyy tämän hienon konserttilevyn alkuperäinen japanilainen versio. Luojan kiitos että ahneet levy-yhtiön ihmiset tajusivat julkaista tämän tammikuussa 1983 soitetun keikan kolme vuotta myöhemmin myös Euroopassa.

Mutta minkä ihmeen takia ahne levy-yhtiö ei ole tehnyt tästä lyhyestä levystä koko keikan kattavaa deluxe versiota? Levyä varten äänitettiin kaksi Japanin kiertueen keikkaa, ja niistä saisi taatusti aivan erinomaisen Gary Moore julkaisun. Vuonna 2002 julkaistun remasteroidun levyn kansitekstit eivät kerro kolmen bonusbiisiä tulevat edellisen syksyn Marquee keikalta. Noista kolmesta kaksi dublikoi levyn biisit, mutta Parisienne Walkways hittiä ei löydy alkuperäiseltä julkaisulta.

Petri Myllylä

 

Tutustuin Gary Mooreen Corridors Of Power -levyllä. Tämä levy on äänitetty tuon albumin jälkeisellä kiertueella Japanissa, jossa se myös julkaistiin komeilla avattavilla kansilla varustettuna jokseenkin välittömästi. Muutamia tuotiin Suomeenkin, ja täytyypä kehaista, että ostin oman älppärini Tampereen Epe'siltä tuolloin.

Mooren yhtye oli muuttunut melkoisesti levyn äänitysten jälkeen. Mukana olivat edelleen rumpali Ian Paice ja basisti Neil Murray, mutta koskettimiin oli ilmestynyt Don Airey ja laulajana kuultiin Mooren lisäksi Uriah Heepissä käväissyttä John Slomania. Yhden lp:n eli noin kolmen vartin mittaisena tämä ei tietenkään anna kovin kattavaa kuvaa keikasta, mutta se mitä levyllä kuullaan on kyllä hienoa tavaraa.

Ennen Corridors Of Poweria Moore ei ollut tehnyt kovin montaa omaa albumia. Osa levyn kappaleista onkin peräisin erilaisista projekteista, joilla Moore oli ollut mukana. Nuclear Attack oli mukana Greg Laken sooloalbumilla, ja muistan etsineeni pitkään alkuperäistä versiota Aireyn ja Mooren kaksistaan soittamasta kauniista instrumentaalista Sunset. Se löytyi lopulta aivan erilaisena Cozy Powellin soololevyltä Tilt.

Suosittelen lämpimästi tätä levyä. Sillä ei kuulla vielä sitä bluesmiestä, eikä edes hurjinta heavyäijää, vaan suuremman suosion kynnyksellä olevaa taitavaa kitaristia. Laulupuolella Sloman tosin vetää homman vähän överiksi, mutta harvat keikkaäänitykset ovat täydellisiä. Uskon kuitenkin, että japanilainen keikkayleisö on ollut tyytyväinen. Olisikohan tästä mitenkään mahdollista saada koko keikan sisältävää versiota?

8/10

Heikki Heino