Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Graham Bonnet: Line-Up

Lähdettyään Rainbow'sta Graham Bonnet julkaisi nopeasti soololevyn Line-Up. Levyn muusikoista tunnetuimmat ovat Cozy Powell ja Micky Moody. Myös Jon Lord käväisee soittamassa yhdellä kappaleella.

Levyn avaava Night Games antaa melkoisia lupauksia tästä levystä. Valitettavasti loppuosa levystä on melkoista sillisalaattia. Night Games -singlen kääntöpuolellakin ollut Out On The Water on kyllä hauska ralli, jolla soittaakin melkoinen kokoonpano: Micky Moodyn ja Cozy Powellin lisäksi Neil Murray, Francis Rossi ja Andy Bown. Se kuulostaa löhinnä alkuaikojen Status Quon ja Whitesnaken risteytykseltä. Valitettavasti ne tämän levyn isommat ilonaiheet jäävät noihin kahteen mainittuun kappaleeseen. Porukan potentiaaliin nähden tämä levy on melkoinen pettymys.

3/10

Heikki Heino

 

Rainbow:sta lähtemisensä jälkeen, kesällä 1980, Graham Bonnet ei jäänyt murehtimaan menneitä, vaan painui studioon äänittämään soololevyä hyvien ystäviensä kera. Bonnetilla oli tuohon aikaan ja miksei myöhemminkin, melkoisen kuuluisia soittajia levyillään. Deep Purplen, tai tuohon aikaan Whitesnaken kosketinkoittaja Jon Lord soitti levyllä, tosin ilmeisesti vain kappaleella tai parilla. Sen verran Lord levyllä soittaa, että hänen nimensä on kirjoitettu the line-upin joukkoon. Bonnetin kanssa samoihin aikoihin Rainbowsta eronnut rumpali Cozy Powell tykittää koko levyn läpi, tuttuun jämäkkään tyyliinsä. Kitaraa levyllä soittaa Grahamin vanha tuttu ja Whitesnaken perustajajäsen, Micky Moody. Bassoa levyllä pomputtelee hieman tuntemattomampi, mutta varsin kyvykäs, Gary Twigg.

Line Upin musiikki on sekoitus vanhoja ikivihreitä ja uusia kepeitä, mutta samalla tarttuvia rock -ralleja. Levyn avaava, Ed Hamiltonin kirjoittama, Night Games, oli hitti ennen vanhaan ja se on edelleen tänä päivänä helmi Graham Bonnetin minkä tahansa bändin ohjelmistossa. Levyn toinen hitti oli Russ -"kirjoitin kaikki Rainbown hitit" -Ballardin kynäilemä, Liar. Levyltä löytyy toinenkin Ballard -kappale, S.O.S., jota Bonnet esittää myös edelleen. Levyn materiaali on siis kestänyt aikaa yllättävän hyvin.

Chuck Berryn Anthony Boysta Bonnet onnistuu tekemään varsin reippaan, ränttä tänttä -version. Muutenkin levyltä kuulee, että Status Quon Francis Rossi on ollut mukana yhtenä levyn tuottajista.

Bonnetin, varsin monenkirjavista soololevyistä, Line Up erottuu selkeästi edukseen ja nousee muiden ylikin, kappaleiden yhtenäisen linjan ja hyvien versioiden avulla. Bonnetin ja Cozy Powellin urat jatkuivat tämän levyn jälkeen yhdessä hetken aikaa Michael Schenker Groupissa. Powell sai kuitenkin potkut Assault Attack -levyn äänitysten aikana ja Bonnet pysyi bändissä ensimmäisen keikan live -harjoituksiin asti. Myöhemmin Bonnet ja Powell soittivat yhdessä Forcefield -projektissa.

8/10

Tero Honkasalo