Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Alcatrazz: Live Sentence

Alcatrazzin ensimmäinen levy No Parole from Rock'n'Roll oli huima menestys, paitsi USA:ssa, tietenkin myös Japanissa. Alcatrazz -kitaristi, Yngwie Malmsteenille tuo levy oli poikinut soololevysopimuksen. Miehen ensimmäinen kiekko, Rising Force oli myös menestys eikä ollutkaan yllätys, että miehen mielessä kimmelsi sooloura. Ennen sitä piti kuitenkin käydä hoitamassa Alcatrazzin kiertue pois alta.
Live Sentence on äänitetty 28. tammikuuta vuonna 1984 Nakano Sun Plazalla, Tokiossa. Levy on erinomainen todiste siitä, että parhaimmillaan Alcatrazz oli yksi maailman suurimmista ja parhaista bändeistä tuohon aikaan. Tämä sama konsertti on julkaistu myös videona, joka näyttää miten Yngwie kaikki upeat temppunsa teki. Epäilemättä monet aloittelevat ja kokeneemmatkin kitaristit kautta maailman ovat kuunnelleet tätä levyä ja katsoneet videota suuren ihmetyksen vallassa. Yngwien tyyli oli jotain niin uutta ja ihmeellistä vielä tuolloin.


En tiedä oliko Yngwien ero bändistä tiedossa jo tätä levyä äänitettäessä, mutta mies saa tällä levyllä lähes kohtuuttoman paljon tilaa. Graham Bonnetin perustamasta bändistä oli tullut Yngwie Malsteenin taustaorkesteri. Laulajaa toki tarvitaan täyttämään soolojen välit. Kuunnelkaa vaikka Grahamin Line Up -soololta tuttu Night Games, kitaraa on kappaleessa melkoisesti enemmän. Yngwien soitto kuitenkin maalasi ja elävöitti näitä, muuten melko perinteisiä hard rock -kappaleita, eli kaikki sopi upeasti tähän pakettiin.


Huonoja kappaleita tällä levyllä ei ole ollenkaan. Ainoa ongelma tätä arvioidessa on keksiä toinen toistaan upeampia adjektiiveja ja erilaisia superlatiiveja kuvaamaan näitä kappaleita. Island in the Sun ja Kree Nakoorie ovat live -versioina vielä väkevämpiä ja kulkevampia, kuin No Parole from Rock'n'Rollilla ja Yngwien Evil Eye kertoo mistä miehen Rising Forcessa oli kyse.


Tero Honkasalo