Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Alcatrazz: Dangerous Games

Kitaristi Steve Vain lähdettyä Alcatrazzista David Lee Rothin bändiin, Graham Bonnetilla oli jälleen kerran uuden kitaristin etsintä edessään. Uuden kitaristin myötä Alcatrazzin musiikkityyli muuttui myös, ei välttämättä parempaan suuntaan. Danny Johnsonin Alcatrazziin liittymisen jälkeen bändin kappaleet muuttuivat perinteisestä heavy rockista lähemmäs esimerkiksi Duran Duranin kaltaista diskohtavaa rockia tai lähes poppia. Levyllä ovat vahvassa osassa kosketinsoittaja Jimmy Waldo ja hänen jo aika lailla vanhentuneen kuuloiset syntsansa. Rumpali Jan Uvenan melko kulmikas soittotyyli sopii levyn musiikkiin valtavan hyvin. Jos kaverin soitto häiritsi aiemmilla levyillä, tälle se tekee jopa hyvää.

Graham Bonnet on levyllä tietenkin oma loistava itsensä. Sille seikalle hänkään ei tosin voi mitään, että bändin musiikki on aika lailla vesittynyttä ja paikoin jopa erittäin tylsää (The Witchwood). Aiemmilla levyillä kitaristin soitto on aina ollut laulumelodioita tukevaa. Danny Johnson hoitaa soolonsa kohtuudella, mutta hänen komppaamisensa jättää Grahamin laululle aivan liian isoja aukkoja täytettäväksi. Varsinkin kun Waldo soittaa taustoille vain pelkistettyjä, mutta varmasti tuohon aikaan (1986) tyylikkäitä, juttuja. On tälläkin levyllä hyviä kappaleita, vahvasti eteenpäin runnova Double Man olkoon yhtenä esimerkkinä. Siinä Waldo ja Johnson onnistuvat parhaiten pitämään yllä aiemmilta levyiltä tuttua jännitettä. Itämaiset sävyt toimivat aina.

Levyllä ei kuulla tällä kertaa yhtään Rainbow-versiointia, mutta yhden cover-kappaleen menneisyydestään Bonnet on sentään levylle mukaan ottanut. Only One Woman oli Grahamin ensimmäinen suuri hitti. Kappaleesta on tehty ajan tyyliin iso power-balladi. Bassorumpu kumisee ja muutenkin jutut soitetaan isosti. Graham esittää kappaleen oikein kauniisti. Valitettavasti siitä ei tullut uudelleen hittiä ja pian Alcatrazzin taru oli ohi. Bändi soitti lyhyen kiertueen, jolla varsinkin Danny Johnson osoitti, että hän on parempi kitaristi kuin mitä tämä levy antaa ymmärtää. Kiertueen jälkeen Graham liittyi Chris Impellitterin bändiin ja äänitti levyn Stand in Line.

4/10

Tero Honkasalo