Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Total Abandon (DVD & CD)

Total Abandon on kaikkien Deep Purple videoiden äiti. Loistava keikka, loistavat puitteet Melbournessa, Australiassa 20.4.1999. Se on äänityksen ja soundien osalta ehkäpä paras kaikista Morsen aikakauden julkaisuista. Se on energinen ja tiukka. Bändi on hyvässä balanssissa ja kaikki ovat mukana hyvällä otteella. Ehkäpä tämä on silti eniten herrojen Gillan ja Morse juhlaa. Jon Lord vaikuttaa ajoittain väsyneeltä, mutta ei missään tapauksessa haluttomalta.

Bändi sai Australian kiertueellaan aikaan paljon positiivista julkisuutta. Kun tämä DVD julkaistiin puoli vuotta kiertueen jälkeen, se nousi heti myyntilistoille ja oli Australian ensimmäinen platinarajan rikkonut konsertti-DVD.

Keikan biisisetti voi olla pettymys Euroopassa bändin edellisenä kesänä nähneille faneille. Abandon levyn materiaali oli tippunut setistä jo syksyllä 1998 ja tällä keikalla jopa uusin single Any Fule Kno That jätettiin soittamatta. Kyseessä ei siis ole kovin onnistunut uuden studiolevyn keikkadokumentointi. Tämä ei tainnut olla bändin tarkoituskaan, mutta toki olisi toivonut settiin enemmän Morsen ajan biisejä.

Keikka on nykytavan mukaan julkaistu sekä DVD:nä että CD:nä. muodossa. CD:lle olisi ollut kiva saada bonuskappaleina Helsingissäkin edellisenä syksynä kuullut Seventh Heaven ja Fingers To The Bone. Ja miksipä ei myös hieman näitä heikompi liveraita, Evil Louie. Australialaiset julkaisivat levyltä kaksi muotoonleikattua CD-singleä, joita ei tietenkään ole soveliasta soittaa missään itselleen rakkaassa soittimessa. Huomasin vasta 2015 että Smoke On The Water ja Black Night oli julkaistu viisitoista vuotta aiemmin kaksitoistatuumaisena maxisinglenä. 

DVD:llä on bonuksena alkujaan vain keikoilla myytävänä ollut A Band Downunder -video. Se on jonkinlainen historiikki bändin Australian kokemuksista (1971, 1975 ja 1984) yhdistettynä tapahtumiin 1999 kiertueella (ja ennen sitä Ian Gillanin sinne tekemään turistimatkaan). Nykyään tämä julkaisu on osa Around The World 4 DVD boxia.

Vuonna 2012 Eagle julkaisi keikasta yhden levyn version. Classic Rock -lehti kehui sen tiivistävän loistavasti settiä ja tuovan paremmin esille Steve Morsen aikakautta (vaikka herran soolo tippuikin levyltä pois). Itse on ole nähnyt kiinnostavaksi kuunnelle keikkaa lyhennettynä.

Petri Myllylä  

 

Tämän levyn joutui aikoinaan tilaamaan maailman ääristä (lue: Australiasta), ja kun olin sen lopulta kuunnellut, olin pettynyt. Ja huolissani Purplen tulevaisuudesta.

Live At The Olympia –levyn jälkeen Purplelta odotti vähintään loistavaa livetaltiointia. Sitä tämä soundien puolesta onkin, mutta setti ei säväytä. Purpendicularin ja Abandonin kappaleita ei juuri kuulla, ja muutenkin Purple tuntuu kulkevan automaattiohjauksella. Soitosta on turha etsiä virheitä – mutta mielestäni myös tunnetta. Mikäli Total Abandonia ei ajattele A.band.on-kiertueen taltiointina, se on kelpo julkaisu. Minusta Purple kuitenkin kuulostaa tällä levyllä yhtyeeltä, joka valmistautuu viettämään eläkepäiviään Las Vegasin konserttilavoilla.

Heikki Heino