Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Holy Diver Live (DVD)

Ronnie James Dion ääni on yleensä aina aivan mahtava tai ainakin loistava. Tämä keikka on kuvattu Lontoon Astoriassa varmaankin syysflunssan aikoihin 22.10.2005 sillä Dion ääni on aika paha.

Petri Myllylä

 

Perushevi ei paljoa parane siitä kun Dio soittaa livenä klassikkoalbumiaan Holy Diver.
Ronnie James Dion ääni on säilynyt paremmin kuin monella muulla hänen ikätovereistaan. Mies on tuskin koskaan laulanut tämän paremmin. Vuoden 2005 loppuunmyydyllä Lontoon keikalla bändi oli sama kuin Suomessa viime vuotisella Christmas Is Heavy -kiertueella nähty. Kitarassa tuurasi tuolloin vielä myöhemmin Whitesnaken jäseneksi palannut Doug Aldrich. Tämän kesän Tuurin Miljoonarockissa kitaristi oli jo käsivammansa parannellut Craig Goldy.


Tällä kiertueella Dio soitti ensimmäistä kertaa Holy Diver -levyn kokonaan lavalla. Keikan biisijärjestys on levyllä käännetty siten nurin, että ensimmäinen levy koostuu Holy Diverin kappaleista ja kakkoslevyllä kuullaan Rainbown, Black Sabbathin ja Dion muiden albumeiden klassikoita. Keikallahan järjestys oli toinen, Holy Diver kuultiin keskellä keikkaa ja illan avasi Rainbown Tarot Woman.


Dion edellinen live-levy Evil Or Divine on yhä tuoreessa muistissa. Holy Diver Live on tuota edeltävää liveä laadukkaampi julkaisu. Doug Aldrichin liiankin vikkeläsormisia kitarajuttuja kuunnellessa tulee välillä ikävä Holy Diverin alkuperäiskitaristi Vivian Campbellin tyylitajua. Silti Holy Diverin kappaleissa on lavalla outoa magiaa ja voimaa.


Konsertti-DVD:t ovat aika lailla syrjäyttäneet markkinoilta perinteiset live-levyt. Dio on kuitenkin julkaissut Holy Diver Liven ensin pelkkänä levynä ja myöhemmin myös DVD:nä. Ratkaisu on hyvä, sillä molemmille tallenteille löytyy oma käyttönsä.


Kuusikymppinen Ronnie James Dio on yhä pirteä ja karismaattinen esiintyjä; lavalla pomppiva hevimenninkäinen.


Koko bändi on tiukassa vedossa ja vähemmän kuultu Rainbown Gates Of Babylon kasvaa keikan kohokohdaksi. DVD välittää hevijuhlan tunnelmat kotikatsomoon hyvin ja palauttaa elävästi mieleen Christmas Is Heavy -kiertueen Suomen keikat.


DVD:n biisijärjestys on sama kuin keikalla oikeasti, eli toisin kuin cd-versiossa, Holy Diverin kappaleet nähdään ja kuullaan keskellä konserttia.


Hyvin kuvatun DVD:n lisämateriaalina saadaan bändin haastattelut.


Sami Ruokangas /MTV3