Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Boys Club: Live From California

Omistin aikoinaan reilu tuhat bootleg äänitettä. Niiden joukossa oli pari keikkaa tältä Marc Bonnilan, Keith Emersonin ja Glenn Hughesin vuoden1998 yhteiskiertueelta. Muistikuvani ovat hataria, mutta mielestäni Glenn Hughes lauloi keikoilla enemmän kuin mitä tämä levy antaa ymmärtää. Ainakin jotakin Montrose klassikkoa jäin kaipailemaan kun vihdoin sain pitkään odottamani levyn kuunteluun.

Glenn Hughesin osuus jää tällä levyllä varsin suppeaksi eikä levyä voi millän tituleerata Glenn Hughes levyksi. Ei vaikka miehen veto A Whiter Shade Of Palesta on jälleen upeaa kuunneltavaa. Ehkä osa II saapuu kauppoihin joskus vuonna 2020. Joka tapauksessa tämänkin saaminen viralliseen jakeluun on hieno lisä keräilijän hyllyyn.

Petri Myllylä

 

Tämän keikkanauhoituksen julkaisua olen odotellut jo vuosia. Sain nimittäin amerikkalaiselta ELP- ja Purplefanilta pätkän tästä keikasta lähemmäs kymmenen vuotta sitten. Esittäjäksi oli merkitty Dragon Choir feat. Keith Emerson & Glenn Hughes, joten ihmettelen pikkuisen tämän levyn esittäjänimeä (mikäli tuo "Boys Club" on tarkoitettu esittäjänimeksi). Levyn vihkosessa on selitetty kyllä, että kyseessä oli todellakin Dragonchoirin keikka, jolle Marc Bonilla oli onnistunut houkuttelemaan Glenn Hughesin sekä Keith Emersonin, yhden 1970-luvun kovimmista urkureista. Pelkästään laulamiseen keskittyvän Glennin osuus on keikalla melko pieni, sillä suuri osa kappaleista on instrumentaaleja.

Tämä vuonna 1998 äänitetty keikka on upeaa kuunneltavaa. Osa kappaleista on minulle tuntemattomia, mutta Emerson, Lake & Palmerin eli ELP:n kappaleet (Hoedown, Nutrocker ja 20-minuuttinen Tarkus) kulkevat kuten pitääkin - kahden kitaristin ansiosta paikoitellen positiivisen yllättävästi. Levyn kaksi viimeistä biisiä latistavat mielestäni jonkin verran tunnelmaa hurjan Tarkuksen jälkeen. Muuten kyseessä on levy, joka vähän mutkikkaamman musiikin ystävien kannattaa kuunnella.

Heikki Heino


En tiedä onko tämän levyn julkaisijoilla mielessä myydä muutama kappale enemmän vastikään ilmestynyttä Keith Emerson Bandin DVD:tä jolla soittaa myös Marc Bonilla, vai mikä on ollut motiivina, mutta kiva että tämä konsertti on vihdoinkin virallisesti kuultavissa. Vaikka täytyy sanoa, että saksia on käytelty aika lailla editointivaiheessa  sillä kahden ja puolen tunnin konsertista on jäänyt jäljelle vain vähän yli tunnin torso.

Alun perin kosketinsoittajavelho Keith Emerson ja laulutaituri Glenn Hughes vierailivat kitaristi Marc Bonillan keikalla. Nyt Boys Clubilla he ovat päässeet oikein levyn kansikuvaan. Kaikkia kolmea kuullaan Glennin The Way It Is -levyllä. Tämä taltiointi on tuon yhteistyön ajoilta. Toki Glenn oli laulanut, myös nyt kuultavan, Procol Harum -laina White Shade Of Palen Bonillan American Matador -levyllä. Sen ilmestymisvuosi taisi olla 1993. Marcin soittoa ja tuottamista kuullaan Glennin Addiction-kiekolla.  Miehet olivat siis yhteyksissä lähes koko 90-luvun.

Live From Californialla on pääosassa Marc Bonillan kitara. Niin sen pitääkin olla. Levyn avaava Afterburner on hieno biisi. Myös reippaasti rokkaava Emerson Lake Palmerin Nutrocker on kivaa kuunneltavaa. Levyn parasta antia on ELP:n mahtiteos Tarkus. Glennin tulkinta sillä on vahvaa ja Keithkin tekee kappaleessa normia hieman paremman suorituksen. Taustabändi on läksynsä lukenut.

Glenn Hughes -diggareille Live From Californian hienoin helmi on levyn bonus-raita Middle Of A Dream. En tiennyt, että siitä oli olemassa studio-versio. Glenn laulaa sillä hyvin aggressiivisella tyylillä, vaikka musiikissa on  jopa tanssilattialle sopivia elementtejä. Ehkä se siksi jäi pois raskaalta Addiction- ja kepeähköltä The Way It Is -levyltä.

4/5

Tero Honkasalo