Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Nobody's Perfect

Nobody's Perfect oli aikoinaan yksi suurimmista pettymyksistä mitä kohdalleni on osunut Deep Purplea diggaillessani. Vieläkään en ole päässyt levyyn kunnolla käsiksi. En vaikka Polydor 1999 lopulta kasasi tuplalle kaikki vuonna 1988 eri formaateissa julkaistut biisit. Osa biiseistä kun oli alkujaan ilmestynyt vain kasetille, osa vain CD:lle. Toki olisi ollut toivottavaa, että uudelle tuplalle olisi liitetty myös 1987 keikkasetissä olleet The Unwritten Law ja Difficult To Cure. Nuo biisit, sekä harvoin keikoilla soitettu Call Of Wild on toki löydettävissä virallisesti julkaistulta bootlegilta Live In Budapest 1987, mutta se on osa kallista kuuden ns. official bootlegin boxia. Samoin vuonna 1988 uudelleen studioäänitetty Black Night olisi voitu vihdoinkin julkaista virallisesti.

Tämän levyn huono puoli on siinä, että se sisältää peräti kuusi Made In Japanin seitsemästä biisistä. Näistä jokainen on soitettu huomattavasti huonommin kuin 15 vuotta aiemmin. Myös Roger Gloverin tuotanto saa sapiskaa. Hän on rakentanut bändin livesoundista niin steriilin, ettei siinä ole mitään autenttisuutta. Vertailu Made In Japaniin tekee tästä livestä surkean. Ilman vertailua tämä onkin jo astetta parempi, vaikka ei ole tuolloinkaan kovin suositeltava hankinta. 

Mikäli et ole liian ankara bändille, tai et koskaan kuuntele Made In Japania, niin tämän levyn tupla-CD on ihan suositeltava hankinta. Mutta ennen sitä hanki kaikki muut bändin viralliset livelevyt, tämän voit jättää hyvin mielin viimeiseksi. Roger Glover tullee re(re)masteroimaan tämän levyn ja toivotaan, että hän tuolloin lisää sinne ainakin puuttuvat biisit. Vielä toivottavampaa olisi tehdä tämän levyn tilalle samanlainen liveboxi kuin Rainbow 1976. Bändi nimittäin nauhoitti 1987 Amerikan kiertueella kymmeniä keikkoja. Roger voisi valita niistä kolme parasta ja tehdä niistä kunnon fanilaatikko.  

Tässä olisi yksi keikka:

Irvine Meadows Amphitheatre/Los Angeles/USA (23.5.1987)
Setti:
Highway Star*
Strange Kind Of Woman*
The Unwritten Law
Dead Or Alive
Perfect Strangers*
Hard Lovin’ Man
Bad Attitude
Child In Time
Difficult To Cure
Knocking At Your Back Door
Lazy
Space Truckin’


Tämä keikka on yksi ammattikalustolla äänitetyistä, ja se on mielestäni muutamista huonoista vedoista (Hard Lovin’ Man, Bad Attitude ja Child In Time) huolimatta parempi kuin, mitä tuo ns. virallinen kiertuelevy. Toivotaan, että Roger Glover palaisi joskus tähän keikkaan ja saisimme sen virallisesti julkaistuksi. Setin tähdellä (*) merkityt biisit löytyvät Nobody's Perfect levyltä.

Petri Myllylä

 

Tämä levy oli ilmestyessään yksi Purplen huonoimmista virallisista livealbumeista, eikä sen jälkeen ole montaa huonompaa julkaistu. Kappaleet (tai soittajat?) kuulostavat siltä kuin niille olisi tehty se operaatio jolla koiraspuoliset kotieläimet muuttuvat kuulemma rauhallisemmiksi. Ei Deep Purplen pidä kuulostaa näin kesyltä. Eivätkä häivytykset kappaleiden välillä kuulu livelevyille, sillä ne rikkovat pahasti tunnelman. Jälkeenpäin ajateltuna minulle olisi riittänyt tältä kiertueelta Hush ’88 –single, jolta löytyvät myös liveversiot kappaleista Bad Attitude ja Dead Or Alive.

Heikki Heino