Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Soulfully Live In The City Of Angels (DVD & CD)

Tämän levyn arvostelu on äärimmäisen vaikeaa. Syy tähän on se, että kyseessä on oikeasti DVD -projekti, eikä perinteinen konserttiäänitys. Glenn valitsi ensimmäiseksi kuvalliseksi projektikseen pienen yleisön edessä soitetun keikan. DVD on mielestäni varsin heikko tekele, joten normaali tavastani poiketen, hankin levyhyllyyni pelkän audiomateriaalin sisältävän tupla-CD:n.

Tämä Los Angelesissa, Sound Image Studiolla äänitetty keikka on täysin uniikki. Lavalla olevista muusikoista vain ruotsalainen kitaristi, JJ March kuuluu Glennin kiertueiden vakiomiehistöön. Samoin keikan setti poikkeaa täysin hänen viimeisimmistä soolokiertueiden vastaavista. Mukana setissä ovat jo pitempään (lähes 10 vuotta) soitetut Trapezen Seafull ja Coast To Coast sekä Purplen Gettin’ Tighter ja You Keep On Moving. HTP -kiertueen keikkakliimaksi, David Coverdalen upea Mistreated on myös mukana, mutta valitettavasti Glenn vetää biisin yli ja pitkäksi. Suosittelen HTP:n Live In Tokyo versiota. Sitä vastoin näillä molemmilla livelevyillä oleva Can’t Stop The Flood on tällä keikalla ja kokoonpanolla vielä svengaavampi, kuin mitä japanilaismuusikoiden kanssa soitettuna.

Edellisen studiolevyn, hienon Songs In The Key Of Rock -levyn biiseinä kuullaan (ja nähdään) Higher Places, Writing All Over Your Face ja Wherever You Go. Niistä erityisesti keskimmäinen saa upeaa apua taustalaulua hoitavilta , nyt jo menehtyneeltä Quiet Riot -mies Kevin Dubrowilta ja ex-Santana laulajalta Alex Ligertwoodilta.

Hughes/Thrall -levyn biisi First Step Of Love on hieman outo valinta settiin, varsinkin kun se ehkä selvimmin paljastaa, ettei Glenn pysty laulajana ihan samaan, kuin mitä 20 vuotta sitten. Onhan biisi toki haastava kenelle tahansa, mutta itse skippaan tämän kappaleen yli varsin nopsaan.

Kaiken kaikkiaan tämä levy on hienoinen pettymys. Näin siitäkin huolimatta, ettei mikään esitetyistä biiseistä sinällään ole ala-arvoinen. Glenn palasi JJ Marchin, Ed Rothin ja Chad Smithin kanssa samaiseen Sound Image Studioon muutama kuukausi myöhemmin keväällä (ja kitaristi Dave Navarron kanssa syksyllä) 2004 ja sen tulokset ovat kuultavissa Soul Mover -levyllä.

Petri Myllylä

 

Tämä DVD on mannaa jokaiselle Glenn Hughes ja Deep Purple -fanille. Mutta valitettavasti siitä ei voi tulla ponnahduslautaa Glennin uudelle maailmanlaajuiselle menestykselle. Miksi? Siksi, että tämä konserttitallenne on tehty aivan liian halvasti. Kuvaaminen, valot, leikkaaminen ja liimaaminen, kaikki ovat vähän pielessä.

Glenn on kiertänyt Eurooppaa vuosia triona, mutta nyt hänellä on sentään taustallaan kokonainen bändi. Suurin julkkis taustabändissä on tietenkin Red Hot Chili Peppers -rumpali Chad Smith, jonka soitto on paitsi voimakasta, myös erittäin tarkkaa. Näkee, että Chad nauttii soittaessaan. Molemmat Glennin kitaristit ovat myös lavalla. George Nastos hoitaa yleensä Glennin Amerikan keikat ja Ruotsin poika JJ Marsh tekee kappaleet Glennin soololevyille sekä soittaa Euroopan kiertueet. JJ on muuten jättänyt lakkinsa kotiin ja näyttää lähinnä Pelle Hermannilta. Sisäkumi paistaa komeasti. Hughes Turner Projectin levyltä tuttu kosketinsoittaja Ed Roth istuu bändiin vaivatta, vaikka hänen osuutensa DVD:llä ovatkin melko vähät. Taustakuoro on hauska. Santanasta tuttu Alex Ligertwood ja Quiet Riotin Kevin DuBrow eivät ole ensimmäisenä mielessä, kun puhutaan taustalaulajapojista. Molempien äänet soivat hienosti yhteen Glennin kanssa.

Glenn halusi tehdä DVD:nsä livenä, mutta intiimisti ja vain harvojen ja valittujen faniensa edessä esiintyen. On varmasti ollut uskomaton tunne läsnäolijoille istua metrin päässä suurimmasta idolistaan. Konserttifiilistä tästä keikasta ei kuitenkaan millään saa. Jos haluaa tirkistelijäksi Glennin ja kumppaneiden treeneihin, niin silloin tämä julkaisu puolustaa hienosti paikkaansa. Kappaleiden välit ja soitintenvaihdot on pyyhitty pois ja kappaleiden alussa onkin pieni tauko, jossa biisin nimi kirjoitetaan kaunokirjoituksella. Nättiä, mutta turhaa. Voisi kuvitella, että bändi jutustelisi yleisönsä kanssa, mutta mitään moista ei ole ainakaan julkaistu. Musiikki toimii, mutta antakaa meille seuraavaksi Glenn Hughes todella livenä – hän on nimittäin oikeasti niin paljon elävämpi, kuin tällä DVD:llä.

Onneksi itse musiikkiin ei voi lisätä mitään, eikä poistaa, se on täydellistä. Kappaleet ovat samat kuin tupla-CD:llä, mutta järjestys on hieman eri. Nämä versiot ovat parhaat virallisesti äänitetyt näistä kappaleista ikinä. Uskokaa pois, minä olen näitä lauluja kuunnellut vuosia. Siksi tämä DVD on vähän henkilökohtainen juttu. Kovin tärkeä. Ja siksi pettymys.

Lisämateriaalina löytyy Glennin kuvagalleria ja haastattelu. Miksei esimerkiksi hänen loppuunmyytyä videotaan ole lisätty bonukseksi? Taidan laittaa postia Italiaan. Musiikkiin olen tyytyväinen, en kuitenkaan DVD:n toteutukseen.

Tero Honkasalo