Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Auckland 13.11.1975

Uskomatonta millä vauhdilla 1970-luvulla rokkiasiat edistyivätkään! Ritchie Blackmoren viimeisestä keikasta ehti kulua vain seitsemän kuukautta ja bändi oli jälleen kiertueella promotoimassa uutta studiolevyä. Tuskin koskaan bändi on uskaltanut ottaa uuden levyn materiaalin niin dominoivaksi osaksi uutta settiään, kuin mitä se talvella 1975 teki. Tällä noin 20.000 ihmisen ulkoilmakeikalla bändi soitti Comin’ Home ja Dealer -biisejä lukuun ottamatta, kaikki muut Come Taste The Band -levyn kappaleet. Samalla bändille tyypilliset pitkien soolojen ympärille kasatut kappaleet, kuten Space Truckin’ ja You Fool No One, tippuivat pois setistä. Seitsemän uuden Deep Purple -kappaleen lisäksi bändi soitti kahdeksantena uutuutena Tommy Bolinin Teaser-albumilta biisin Wild Dogs.

Tämä keikka on ehkä kaikista kuulemistani, noin 600 Deep Purple -keikasta kaikkein rennoin ja hauskin. Bändi jopa kuuluttaa biisien välissä (järjestäjän toivomuksesta) kokoontumispaikkoja toisistaan eksyneille ihmisille. Samoin David vitsailee siitä, kuinka häntä on ohjastettu (jälleen järjestäjän toimesta) varomaan alatyylin kielenkäyttöä. Niinpä kaikki rasvaiset jutut kerrotaan kiertoilmauksilla. Glenn esittelee Jon Lordin hänen soolonsa (ja Lazyn) jälkeen sanoin ”yksi parhaista kavereistani”. Tämän jälkeen Glenn, David ja Jon juttelevat niitä näitä kunnes Jon esittelee seuraavat kappaleet This Time Around ja Owed To “G”. Niiden perään Tommy Bolin heittää tylsän seitsemän ja puolen minuutin soolonsa.

Tämä on kokoonpanon toinen keikka, (ensimmäinen oli Havaijilla!) joten soitto ei ole vielä samalla tavalla tiukkaa, kuin mitä Live In California -tuplalla. Tästä huolimatta keikka on miellyttävää kuunneltavaa. Suurin ero Mark III:een on setin lisäksi se, että Glenn Hughes nousee laulajana voimakkaammin esiin. David Coverdale menettää oman soolokappaleen Mistreated ja settiin tulee Glenn Hughesin laulamat Gettin’ Tighter ja This Time Around. Lisäksi Glenn lauloi vielä kiertueen alussa Lazyn ensimmäisen säkeistön. Myöhemmin (Tokyo 15.12.75 alkaen) David vastasi tuosta palasta kuten Mark IV live-levyjen omistajat varmasti muistavat.

Tämä keikka on hyvin paljon (sama setti) samanlainen, kuin virallisesti julkaistu This Time Around/Live In Tokyo ’75. Keikan parhaimmistoon kuuluvat Glennin upeasti laulama Gettin’ Tighter, (ilman ällöttävää Georgia -laulua) Smoke On The Water sekä ensimmäisenä encorena soitettu Stormbringer. Huomioitavaa on myös se, ettei David laulanut vielä tässä vaiheessa I Need Loven perään Soldier Of Fortunea.

Petri Myllylä