Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Ranfa - Little Hard Blues

Ranfa eli Andrea "Ranfa" Ranfagni kuuluu siihen pieneen, mutta innokkaaseen italialaiseen hard rock -perheeseen jonka kanssa Deep Purple -sukupuun muusikot tekevät yhteistyötä. Nämä Italian tyypit pitävät yllä kiinnostusta Deep Purplen, Rainbown, Whitesnaken ja niin edelleen sellaiseen musiikkiin jota ei enää keikoilla kuulla. Ranfa laulaa ties kuinka monessa tribuuttibändissä. Ei ole siis ihme, että Purple-tyypit tekevät säännöllisesti reissuja Italiaan. Ian Paice soittaa ZZ Top -laina Forget My Boogiella. Paiceyn letkeä, mutta  tarkka tyyli sopii kappaleeseen täydellisesti.

Little Hard Blues on musiikiltaan juuri sitä mitä se nimellään lupailee. Kappaleet ovat kepeää bluesia tai rullaavampaa ränttätänttää. Ranfan ääni soi milloin bluesin sinisenä, milloin suorastaan lapsekkaan kepeänä. Hänen korkealle kohoava äänensä on kotonaan monenlaisissa kipaleissa. Paikka paikoin siihen tosin kaipaisi aavistuksen lisää käheyttä. Vertailu, varsinkin alarekisterissä, esimerkiksi Paul Rogersiin ei mene paljoakaan pieleen.

Vaikka tämä levy on arvosteltu Ian Paicen projektina, varsinainen sukupuutähti Little Hard Bluesilla on alkuperäisen Whitesnaken kitaristi Bernie Marsden. Hän soittaa levyllä neljällä kappaleella on onpa hän säveltänyt levyn päättävän Easy Womanin yhdessä Ranfan kanssa. Soitto kautta levyn on osaavaa, mutta varsinkin Bernien soolot ovat purevia ja niiden soitosta kuuluu musiikkiin ladattu tunne. Samaa voi sanoa Dio-kitaristi Tracy G:n osuudesta. Mies ei ehkä osaa Mistreatedin sooloa, mutta saa nyt paljon anteeksi I Learned My Lesson Wellin introlla. House of Lords -solisti James Christianin ja Ranfan duetto levyn nimikappaleella on hienoa kuultavaa. Kaikki vierailijat ovat siis pistäneet parastaan. Tämä on huolella tehtyä rehellistä musiikkia.

4/5
Tero Honkasalo