Lista kokoonpanoista

Mark 1 (1968-1969)Mark 2 (1969-1973)Mark 3 (1973-1975)Mark 4 (1975-1976)Mark 2b (1984-1989)Mark 5 (1989-1992)Mark 2c (1992-1993)Mark 6 (1993-1994)Mark 7 (1994-2002)Mark 8 (2002-Deep Purple kokoelmat

Lista artisteista

Airey, DonBlackmore, RitchieBolin, TommyCoverdale, DavidEvans, RodGillan, IanGlover, RogerHughes, GlennLord, JonMorse, StevePaice, IanSatriani, JoeSimper, NickTurner, Joe Lynn

Whips And Roses

Tämä levy herättää vanhassa Tommy Bolin fanissa samanaikaisesti sekä mieletöntä innostusta ja kiinnostuksen kasvua, että kiukkua, ja jopa pettymystä.

Tommy Bolinin perikunta ei tiennyt mitä tehdä miehen yli 200 tunnin nauhakokoelmalla. Niistä osa päätyi faneille, jotka halusivat julkaista nauhat joko omaksi taloudelliseksi edukseen tai slkasta halusta tarjota Bolin faneille uutta kuunneltavaa. Veikkaan ensimmäistä vaihtoehtoa. Kun erilaatuisia bootleglevyjä alkoi ilmaantua, kansainvälinen Deep Purple kerho neuvotteli perikunnan kanssa materiaalin virallisesta julkaisusta. Bolinin perheessa kävi 1990-luvulla kato, ja lopulta Tommyn bändissä rumpalina työskennellyt Johnnie jäi vastaamaan veljensä nauhaperinnöstä. Näilläkin sivuilla on arvosteltu hänen vetämän Tommy Bolin Archives'in laajaa julkaisusarjaa.

Olisin toivonut että tämän ja erikseen julkaistun kakkoslevyn materiaali olisi jaettu niin että Teaser albumin moniraitanauhoista poimitut biisit olisivat muodostaneet oman kokonaisuuden. Nyt ne on jaettu kahdelle levylle niin että Teaser, Wild Dogs, Marching Power ja Dreamer löytyvät tältä ykköslevyltä. Levyn äänityssessioista mukana on videntenä kappaleena, vuonna 1996 ensimmäisellä arkistolevyllä ensijulkaisunsa saannut (Crazed) Fandango. Lisäksi tälle levylle on laitettu kaksi kesän 1975 albumisessioissa äänitettyä jamia nimiltään Cookoo ja Flyin' Fingers. Nämä seitsemän kappaletta ovat saaneet täysin uuden miksauksen ja ajoittain jälki on niin nykyaikaista että vertailu alkuperäiseen levyyn tuntuu vaikealta, onko kyseessä ihan varmasti sama bändi ja ajankohta.

Levyn lopusta löytyy Energyn Hoka Hey, tässä nimeltä Just Don't Fall Down. Levyn päättää kaksi päivää ennen kitaristin kuolemaa, hotellin klubissa äänitetty jami nimeltään Blowin Your Cookies. Nämä kaksi pitkää jamia tuovat levylle mittaa mutta varsinkin jälkimmäisen huono äänitystaso ei luonnollisestikaan vastaa studioäänityksiä.

Olen itse tehnyt levyn Teaser äänityksistä yhdessä kakkososan vastaavien kanssa soittolistan Teaser 2006. Sellaisenaan se on noussut kuuntelussa ohi alkuperäisen julkaisun. Tällaisen oman kokoelman kassamiseksi joudut hankkimaan kaksi hinnakasta, mutta paikoin erittäin laadukasta levyä.

Petri Myllylä